Age

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Ik ben Age Bos en ben de eigenaar van de Run2Day hardloopwinkel, Nieuwstraat 37 in Deventer.
Ik woon zelf in Apeldoorn, een afstand van zo’n 15km die regelmatig gelopen wordt om ’s avonds na sluitingstijd weer naar huis te gaan.
Sinds 1998 loop ik hard, daarmee ben ik begonnen om van rugklachten af te komen.
Dat lopen ging op zich best goed en de rugklachten zijn niet meer terug gekeerd. Op een gegeven moment een trainerscursus gevolgd en trainingen gaan geven.
Daar werd ook regelmatig gevraagd om advies over schoenen en kleding en dat was het moment waarop ik besloot zelf een winkel te gaan starten.
Na ruim een jaar training heb ik in 1999 de New York marathon gelopen. Doel: 1x keer een marathon uitlopen want ach… dat zou toch maar een eenmalig iets worden… dacht ik….. Nu zijn we meer dan 10 marathons heel erg veel halve marathons, 10-engelse mijlen en andersoortige loopjes verder en het is nog altijd een mooie beleving om over de finishlijn te komen
Als we in mei volgend jaar in Den Helder zijn gestart willen we, 420km lopen verder, met onze hele groep die finishlijn over komen in Maastricht.
Ons belangrijkste doel is daarbij om voldoende geld in te zamelen voor KiKa en Mappa Mondo.
Als je ons wilt ondersteunen door een bijdrage te leveren dan zijn niet alleen wij jullie daar zeer erkentelijk voor maar ook de kinderen en ouders die hierdoor gesteund kunnen worden in een zware strijd en moeilijke tijd

Met sportieve groet,

Age Bos
Run2Day Deventer | eigenaar
Nieuwstraat 37
7411 LG Deventer