Ester

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Ik ben Ester Boone, woon in Deventer samen met Jelle (eveneens lid van deze loopgroep) en loop al enige jaren ‘hard’. Mijn loopcarrière is begonnen op de studentenflat in Enschede, waar ik een paar (…) jaar geleden ging wonen. Het bleek een lopersflat te zijn: elk jaar liep zo’n beetje iedereen van de flat (waar in totaal 20 mensen woonden) mee met de Batavierenrace, een estafetteloop van de universiteit van Nijmegen naar de universiteit van Twente. Ik koos voor de áller kortste etappe en vond dat al heel wat… 3,6 kilometer! Ik heb het doorstaan en kreeg de smaak wel voorzichtig te pakken. Maar toen ik na 2 jaar van studie en woonplaats veranderde, moest het hardlopen plaatsmaken voor basketbal. Dit is ongeveer 10 jaar geleden weer teruggedraaid. Inmiddels doe ik geen basketbalwedstrijden meer, maar alleen nog ‘loopjes’. Daarbij lijkt “Grenzen Verleggen” mijn motto te zijn: als een halve marathon lukt, waarom dan niet een hele proberen? Berlijn was een fantastische ervaring…. En daarna volgden er nog twee.

Nu is het tijd voor wat anders (die volgende marathon komt later wel weer): de Den Helder – Maastricht loop. Opnieuw een estafetteloop, maar dit keer is de totale afstand wat langer (420 km!) en zal ik niet één, maar véél (korte) etappes lopen. Ook hier zal ik weer grenzen moeten verleggen. Naast deze sportieve uitdaging vormt vooral ook het inzamelen van zo veel mogelijk donaties een uitdaging op zich. Uiteraard hopen we een mooi bedrag in te mogen leveren voor Mappa Mondo en KiKa. In mijn rol als penningmeester van de Deventer Lopers bewaak ik de centjes en weet ik, dat er nog veel meer bij mag. Op mijn beurt daag ik daarom ook júllie uit: doe mee met een van onze activiteiten, koop wijn of doneer gewoon!

Alvast bedankt!

Ester in actie!
Ester in actie!