Frank

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Ik ben Frank ten Broeke. Ik ben getrouwd en heb 2 jongens. Ik ben werkzaam op het R&D laboratorium als productontwikkelaar bij Clondalkin Flexible Packaging in Vaassen.

Ruim 12 jaar geleden ben ik begonnen met recreatief hardlopen bij Daventria op maandagavond bij de Recreanten op de baan. Hier ben ik echt in contact gekomen met het hardloopvirus en heb mijn trainingen uitgebouwd tot 3 keer in de week.

Mijn eerste wedstrijdjes waren in de buurt en zeker niet verder dan 10 km. Dit heb ik langzaam uitgebouwd naar 10 Engelse mijl. Later samen met een hele groep van de maandagavond zijn we gaan trainen voor een halve marathon. Dit was in Enschede en het was die dag erg warm. De afstand beviel mij goed. Na een aantal halve marathons te hebben gelopen was ik wel nieuwsgierig naar een hele en ik had mij voorgenomen dat als ik een hele marathon loop het wel een mooie moest worden. Dus in 2012 ben ik voor die van Chicago gegaan. Deze ging zo goed dat er meer volgenden: Eindhoven, Berlijn, een fun (wijn)marathon Medoc met water en wijnposten en dit jaar de marathon van München.

De volgende uitdaging is Den Helder – Maastricht. Dit is weer een hele andere loop dan dat ik tot nu toe heb gedaan. De organisatie van een dergelijke loop is ook een hele klus, maar het gaat ons vast lukken.
frank