Godelieve

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Ik ben Godelieve Pieper en woon met mijn gezin nu ruim 10 jaar in Schalkhaar. Als kind was al ik niet zo’n vroege loper en dat is dus gebleven. Vanaf mijn 7e levensjaar wandelde ik 3x op een dag met onze hond, maar van hardlopen is het toen nooit gekomen. Vanaf de middelbare school werd de fiets een trouwe kameraad en dat is in mijn studententijd zo gebleven. Bovendien waren de Limburgse heuvels ook niet de makkelijkste start als loper. Dat heb ik ervaren toen er vanuit de opleiding ‘spontaan’ een kwart triatlon werd georganiseerd en het lopen met toch wel heel zwaar viel. Echter ik was wel gek genoeg om met dit soort buitengewone activiteiten mee te doen.

In 2011 ben ik uiteindelijk gestart met hardlopen, een i-run cursus bracht de structuur die ik nodig had om door te gaan. Want eerlijk is eerlijk, ik miste de discipline om de schoenen aan te doen en naar buiten te gaan. Er zijn dan zoveel goede redenen om niet te gaan. Toen de cursus afgelopen was, ging het dus zoals verwacht. Weer kwam de klad er in. De oproep om mee te doen aan de Brink tot Brink loop, als startende loper, trok me weer over de streep. En door het aansluiten bij de ‘loopgroep’ van het werk kwamen de verschillende loopjes vanzelf voorbij.

Doe eens gek dacht ik bij mezelf toen ik de eerste 10 kilometer bij de IJsselloop ging lopen. Toen een jaar later de 18,5 kilometer in Apeldoorn eigenlijk best ging, wilde ik toch proberen 1 keer een marathon te lopen. Als je dan zo gek bent dat hoef je dat niet alleen voor jezelf te doen en dus heb ik er een sponsorloop van gemaakt voor een goed doel; De stichting Madre Rosetta, die geld inzamelt voor kansloze meisjes in Mozambique. Dat loopt toch even anders. De derde heb ik moet die achterliggende motivatie gelopen.

Toen kwam het bijzondere idee om met elkaar van Den Helder naar Maastricht te lopen. Dat paste wel in mijn plaatje om weer eens wat bijzonders te doen met een goed doel als achtergrond. Opnieuw gaat het dan om kinderen, jongeren die het minder getroffen hebben, dus mooi om je goed voor te bereiden en sponsorgeld op te halen. De voorbereidingen kosten de nodige tijd omdat het niet ‘alleen maar’ om een marathon voor jezelf gaat. Maar met elkaar en de steun in middelen van kostbare sponsoren zijn we al een heel eind. Hopelijk willen meerdere mensen ons steunen, zodat we niet alleen voor ons eigen plezier zo gek zijn, maar ook een mooi bedrag bij elkaar brengen.

Godelieve
Godelieve