Jan

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Hallo allemaal, mijn naam is Jan Schutten (al 48 jaar) en woon in Deventer.

Even in het kort waarom ik hardloop en hoe ik bij dit avontuur terecht ben gekomen.

Het is al weer even geleden, ik denk zo ongeveer in 2006 dat we onze 1e 4EM in Zwolle hebben gelopen en daarna de dam tot dam loop hebben volbracht. Dit was ook in de periode dat ik met mijn 2e voetbalcarrière (op mijn eigen niveau) bezig was en het hardlopen was een goeie aanvulling. Zo gingen we door de jaren heen een aantal maal door de uiterwaarden met de IJsselloop, de Dam tot Damloop, Diep Hel Holterbergloop, Brinkloop en nog een aantal andere uitjes.

We zijn er op een gegeven moment ook uitjes van gaan met vrienden van ons. Het idee om in Engeland (Harwich) te gaan lopen werd voorgesteld, met de nachtboot heen, ’s ochtends lopen (10km), ’s middags winkelen (Colchester), ’s avonds een bbq en weer terug op de boot. Dit was goed bevallen en gingen toen bedenken wat het volgende uitje moest worden. Halve marathon in Berlijn werd het, samen met Jolanda aan het trainen gegaan, onze echtgenoten als trouwe supporters mee.Toen we deze hadden uitgelopen hadden we beide het gevoel dat we nog niet klaar waren en Jolanda had haar doelen al een beetje op de hele marathon in Barcelona gezet. Ik moest toen wel aanhaken en deze hebben wij in 2016 gelopen. De hele weg er naar toe, de trainingen via Run2Day waren fantastisch. We zijn natuurlijk ook dit jaar weer op pad geweest en hebben net in Lissabon de halve marathon gelopen, fantastisch weer gehad en ook hier, net als in Barcelona, even een voetbalwedstrijd meepikken.

Nu hebben we nog 2 uitdagingen, de marathon in Rotterdam op 9 april en de Den Helder-Maastricht loop. Beide wordt een uitdaging, beide op hun eigen manier, maar ik heb er wel ongelofelijk veel zin in. Voor de Den Helder-Maastricht loop ben ik gevraagd door, toen nog, mijn trainingsmaatje Roelof en heb eigenlijk meteen positief geantwoord, ook voor het doel waar je voor loopt geeft je extra motivatie. Ik hoop dat we voor KiKa en Mappa Mondo iets moois kunnen betekenen.

Jan