Jelle

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Ik ben Jelle Groeneveld, woon samen met Ester (ook lid van ons loopteam) in Deventer. Mijn eerste hardloop-kilometers heb ik in mijn studententijd gelopen tijdens de Batavierenrace en de Veluweloop, allebei estafette-loopevenementen. Na mijn studie was er minder tijd voor hardlopen en pas in 2008 ben ik door Ester weer besmet geraakt met het hardloop-virus.

Als eerste wedstrijd liep ik dat jaar de Singelloop in Enschede, drie jaar later mijn eerste IJsselloop en de halve marathon in Amsterdam (oei, wat was dat zwaar…). In 2012 heb ik de stoute hardloopschoenen aangetrokken en heb mij aangemeld bij Run2Day voor de marathon in Chicago. Dat was een onvergetelijke ervaring, waardoor er nog vier andere marathons volgden.

Na een jaar met weinig loopjes vanwege een slepende blessure, hoop ik dit jaar weer volop te kunnen lopen: dit voorjaar de Den Helder- Maastrichtloop en in oktober weer samen met Ester een marathon. En natuurlijk tussendoor nog leuke loopjes zoals de Over de IJssel landgoed marathon en de 20 Km van Brussel.

Maar eerst gaan we de komende maanden trainen voor Den Helder-Maastrichtloop. Hier lopen we gedurende ± 40 uur ieder ongeveer 18 keer een stukje van 2 kilometer. Weer iets totaal anders – niet alleen om te lopen, maar ook wat betreft voorbereiding. Want naast het lopen, moet er ook gegeten, geslapen, gefietst, genavigeerd en gedoneerd worden. Kortom: het wordt een enorme (sportieve) uitdaging!

Jelle in actie
Jelle in actie