Jörgen

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Hallo, mijn naam is Jörgen Hennekes en woon in Apeldoorn.

Sinds een paar jaar ben ik verslingerd, misschien zelfs wel verslaafd geraakt aan de duursport.
Deze passie is echt van start gegaan in 2014 met het voltooien van mijn eerste marathon in Amsterdam.
Wat een feest! Dit smaakte naar meer.

Na deze ervaring heb ik contact gezocht met een trainingsgroep in Deventer met Age als trainer, om gezamenlijk te kunnen trainen en meer te leren over langere afstanden.
Na jaar lang trainen met veel afzien en plezier was het bijna zover, de marathon van New York. Helaas kort van te voren een blessure, mijn 2e marathon werd dus een teleurstelling.
Maar in 2016 heb ik het goed gemaakt gehaald met Rotterdam en Terschelling.

Toch soms vallen dingen samen.
Tijdens het herstellen van de blessure werdt het idee van triathlon geboren. 2017 wordt dan ook het jaar van mijn eerste halve triatlon de in Almere.
Maar eerst genieten van de estafetteloop Den helder – Maastricht samen de Deventer lopers.

Doordat we ontzettend druk zijn met werk, familie, vrienden, hobby’s en sport vergeten we nog wel eens wat onvoorstelbaar geluk we hebben dat dit “drukke” leven mogelijk is.
Het dus erg fijn om door onze inspanning iets voor de mensen om ons heen te kunnen doen. Kika en Mappa Mondo zijn bij uitstek mooie doelen om te steunen met een sportieve sponsor activiteit.

Groet Jörgen Hennekes

jorgen