Kimba

Hai!

Mijn naam is Kimba, de jongste en kleinste… van de club! Ik ben geboren en getogen in Deventer, ik houd echt van deze stad. Oh en ik ben verslaafd aan sporten, met name hardlopen… Toen ik gevraagd werd om me aan te sluiten bij de Deventer Lopers, zei ik JA! Het is geweldig om (samen) een sportieve prestatie neer te zetten en hiermee het goede doel te steunen.

Sporten en prestaties neerzetten is er met de paplepel ingegoten. Ik zat als klein meisje op gym en stroomde al snel door naar de turnselectie. Mijn ouders waren er druk mee, 17 uur per week trainen, wedstrijden door het hele land. Na de zomer kregen we conditietrainingen, de verplichte rondjes hardlopen gingen mij gemakkelijk af. De trainer kon mij niet bijhouden… Op mijn 12 e heb ik de overstap gemaakt naar de atletiek. Ook hier hield ik het niet bij 1 training per week. Al snel trainde ik iedere dag en mijn ouders mochten weer aantreden. Het liefst liep ik op de atletiekbaan en max 10 km. “asfaltlopen” en marathons doe ik wel als ik oud ben!

In 2005 zei mijn trainer; Londen 2012, daar gaan we voor! Vanwege blessures ben ik niet verder dan medailles op de NK in 2007 gekomen… Londen 2012? Toen studeerde ik in Nijmegen en kwam hardlopen niet ik mijn top 3 van activiteiten voor… Wel deed ik ieder jaar met het universiteitsteam mee aan de Batavierenrace (estafetteloop Nijmegen-Enschede). Gaaf om met een team zo snel mogelijk richting de finish proberen te komen!

Na m’n studie ben ik teruggekeerd naar het mooie Deventer. Hardlopen op wedstrijdniveau heb ik naast me neergelegd, maar af en toe kriebelt het nog. Ik heb een doel nodig om naartoe te werken. Eind 2015 sprak ik Age (run2day Deventer) over nieuwe doelen… een marathon grapte hij. Maar Age, ben ik dan al oud??

Daar stond ik dan 9 oktober 2016 CHICAGO… mijn eerste marathon en gefinisht onder de 4uur! Sindsdien ben ik ook besmet met dit “ idioten” virus… Ik ben een asfaltloper, ik ben een marathoner. En ik ben er stiekem ook wel trots op! Mijn persoonlijke doel voor 2017 is de marathon van Berlijn in september. Maar eerst toewerken naar 20-21 mei. Samen lopen voor het goede doel! Den Helder-Maastricht, een idioot lange afstand om af te leggen. Het hardlopen doen wij. Voor de support en sponsoring kunnen nog wat hulp gebruiken, dat doe jij (toch? :-))

Kimba