Lennie en Ruud

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Wij zijn Lennie en Ruud en woonachtig in Eibergen. Ruud werkt als controller bij een onderneming in Borculo en Lennie werkt als snackbarbediende in een zaak in Groenlo.

Beide zijn we al van jongs af aan bezig met sport. Lennie heeft een turn achtergrond en Ruud heeft een carrière in het regionale volleybal achter de rug. Dus het sporten zit ons wel in het bloed. Ruud heeft de laatste jaren veel uurtjes rondgebracht op de mountainbike en de wielrenfiets en Lennie heeft vele uurtjes in de sportschool gezeten. De hardloop carrière is bij Lennie ongeveer 5 jaar geleden begonnen toen ze samen met Ruud zich ingezet heeft voor de Tristan Hoffman challenge. Deze organisatie zet zich in voor stichting Kanjers voor Kanjers die het geld wat ingezameld wordt volledig ten goede laat komen voor sport en spel voor kinderen in de buurt. Lennie liep 21 km naar de top van de col du galibier, en Ruud deed dit met de wielrenfiets. Ook het jaar daarna hebben we ons ingezet voor dezelfde organisatie, maar toen was de berg passo manghen de uitdaging. Lennie had daarna de smaak te pakken en wou verder gaan om haar 1e marathon te gaan lopen. Het werd de landschapsmarathon in Winterswijk. Ze was zo enthousiast dat ook Ruud geïnfecteerd werd en samen werd afgesproken om de marathon in New York te gaan lopen. Dit was meer dan een geweldige ervaring en beide waren we het ermee eens dat dit naar meer smaakte. Misschien iets te vroeg hebben we daarna dan ook de Marathon in Rotterdam gelopen. Ook dit was een geweldige ervaring. Dit jaar gaan we ons voorbereiden op de Marathon in Berlijn.

Nog steeds hebben we contact met onze medesporters uit Deventer en omstreken, waarmee we samen hebben getraind voor beide Marathons. Dus toen ons de vraag gesteld werd of wij zin hadden om mee te doen met de estafetteloop Den Helder Maastricht hoefden we niet lang na te denken. (Ondanks dat we niet wisten hoeveel we moesten lopen.) Zoals jullie lezen doen we al lange tijd iets voor het goede doel, en dan met name de doelen waar het kind centraal staat. Dus ook dit jaar hopen we weer veel geld te mogen inzamelen voor KIKA en MAPPA MONDO.