Rob B.

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Mijn naam is Rob Brouwer en woonachtig in Deventer, getrouwd, werk in de IT als projectmanager/consultant en kan slecht stilzitten. Een jaar of zeven geleden ben ik in aanraking gekomen met hardlopen. Ik wilde wel een keer meedoen aan de 5km van de IJsselloop. Hoever kan 5km nu zijn dacht ik bij mezelf. Ik was een fanatiek tennisser en sportte daarom redelijk veel. Dus ik op mijn tennisschoenen even een rondje lopen van 2km. Viel dat even zwaar tegen!

Omdat het hardlopen toch niet zo makkelijk was zag ik gelijk de uitdaging. Via een vriendin kwam ik erachter dat er zoiets bestond als hardloopschoenen en dat deze “aangemeten” moesten worden. Ook hardloopkleding was aan te bevelen. En zo raakte ik steeds meer verslaafd aan het hardloopwereldje. Na de succesvolle 5km dat jaar en het jaar erop de 10km op de IJsselloop ben ik meer en meer gaan hardlopen. Van één keer per week naar drie tot vier keer per week. Van 5km naar mijn eerste marathon in 2014 in Berlijn. Wat een ervaring was dat! En er volgenden er meer!

Tijdens de voorbereidingen van de marathon van o.a. Berlijn en Rotterdam heb ik veel nieuwe hardloopmaatjes mogen leren kennen. Via hen ben ik ook betrokken geraakt bij dit mooie initiatief: Lopen van Den Helder naar Maastricht voor twee zeer goede doelen: Kika en Mappa Mondo. Het lopen kan ik nu gebruiken om iets terug te doen voor de maatschappij. Sponsoring is daarbij natuurlijk belangrijk, dus ga snel naar de sponsorpagina en steun ons schitterende initiatief! Alvast dank!