Roelof

Elke twee weken (ongeveer) stelt een loper van de Deventer Lopers zich aan u voor. Lees hieronder wat meer informatie over de loper en zijn of haar motivatie!

Hoi, ik ben Roelof Koelewijn en woon nu negen jaar in Deventer samen met Willemien. Op de lagere school was ik altijd één van de snelste lopers van de klas. Na mijn lagere school heb ik eigenlijk nooit meer wat met hardlopen gedaan ondanks dat ik altijd wel alle coopertesten op school won. Ik ben eerst gaan voetballen (waar ik bijzonder slecht in was) en daarna heb ik 10 jaar lang squash gespeeld (was ik een stuk beterin). En dat doe ik nog wel eens. Om de kilo’s er af te houden deed ik ook aan fitness, man man wat is dat saai in zo’n zaaltje. Daar stond ik wel eens op de loopband,en dat was altijd wel soort lekker, ondanks dat ik nergens naar toe ging 😉

Zeven jaar geleden ging ik in de winter naar de Run2Day en kocht daar een volledige 3 laags hardloopoutfit inclusief schoenen en handschoenen. Het was niet meteen aan, met het hardlopen en mij, want na twee keer lopen heeft de volledige outfit nog 2 maanden in de kast gelegen. Na die twee maanden kwam mijn zwager langs en die had wel zin om een stukje te gaan lopen. Ik wilde het wel proberen en stelde voor tot de spoorbrug en dan weer terug (hooguit 3 km)? Hij stelde voor om beide bruggen van Deventer te pakken (6 km). Tot mijn verbazing kon ik hem makkelijk bijhouden en was ik niet helemaal uitgeteld na die 6 km.

Sindsdien ben ik steeds meer gaan lopen en met name omdat mijn zwager in Limburg woont ook op verschillend terrein. Lekker over de weg hier in Deventer, door de klei en heuvels in Limburg en hier in de buurt over de Sallandse heuvelrug. Naast het hardlopen doe ik ook bootcamp trainingen. Een goede aanvulling voor de nodige kracht en core stability. De afstanden zijn steeds meer toegenomen van mijn eerste 5 km wedstrijd in Maastricht, een 22 km trail door de modder tot twee marathons: de marathon Rotterdam en de Berenloop op Terschelling.

Zes november was ik weer terug op Terschelling, waar ik nu mee deed aan de halve marathon. De dag ervoor fietsten we het stuk wat ik vorig jaar liep voor de hele marathon. Met weemoed keek ik terug, wat is Terschelling toch een prachtig eiland. Toen we verder fietste ontdekte ik dat ik de handschoenen die ik zeven jaar geleden gekocht had (en inmiddels behoorlijk versleten waren) in het Heartbreak hotel (strandpaviljoen) had laten liggen. De dag erop besloot ik samen met mijn schoonzus en zwager volgend jaar hier weer met de hele marathon mee te gaan doen. Kan ik de handschoen mooi weer oppakken 😉

Al die loopavonturen doen mij beseffen dat ik ontzettend veel geluk heb in het leven. En soms moet je even stilstaan en je eraan herinneren dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom wil ik graag bijdragen aan een mooi initiatief als de Den Helder – Maastricht loop. Graag wil ik dat dit, naast dat het voor mij een mooi loopavontuur oplevert, een mooi bedrag oplevert voor de goede doelen die hier mee ondersteund worden: Mappa Mondo en KiKa.

Ik reken op jullie steun!

Roeloef
Roelof